Jan's Hjemmeside

Foto og fotografering


På denne side har jeg nogle planer om at fortælle lidt om min interesse og lyst til fotografering.

Min fotointeresse startede i skoletiden, hvor jeg fik et gammelt kamera - med rullefilm 120 - mærket husker jeg intet om - og de få billeder, som jeg tog med det eksisterer vist ikke mere ?

Senere fik jeg billigt instamatic kamera med kassettefilm type 126 - og der eksisterer enkelte billeder fra slutningen af min skoletid.

Derefter begyndte det at blive lidt mere seriøst med:

Olympus OM1 spejlreflex + objektiver og andet tilbehør
Canon AE1 spejlreflex + objektiver og andet tilbehør
I denne periode tog jeg mest lysbilleder - og de eksisterer ikke mere, men en del er gemt som papirbilleder, som senere er scannet ind og gemt digitalt.

Da spejlreflekskameraet var lidt besværlige at slæbe med rundt, så skiftede jeg det på et tidspunkt ud med et Olympus AZ-210 kamera med indbygget zoom og fuld automatik, så det bare var at hive kameraet frem og fotografere uden at tænke så meget over andet end motivet - dette kamera har taget rigtig mange billeder.

En gang i 2001 forsøgte jeg mig så med et digitalkamera - jeg købte et billigt Kodak DC 3200 - bare for at prøve at fotografere digitalt og lege lidt med muligheder for at kunne behandle billeder direkte fra kameraet på PC'en, og det var en succes, så derefter fik jeg i 2002 et Canon Powershot A40 og i 2003 blev det til et Canon Powershot G3, som har været brugt meget til familie knipserier, men det er 2007 blevet udskiftet med et Sony Cybershot W200, der dog var lidt for småt til mine hænder, så det blev hurtigt udskiftet med et Canon Powershot G9, der senere er skiftet til et G9x.

I 2004 legede jeg i en periode lidt med et Canon EOS 300D digitalt SLR-kamera, men jeg kom frem til, at det er min interesse nok ikke stor nok til på det tidspunkt, så det blev droppet igen til interessen engang blev større igen.

I 2005-2006 havde jeg i stedet først et Panasonic FZ10, og senere et Fuji Finepix S9500 til hobbybrug.

I 2007 begyndte jeg igen at "lege" lidt med spejlrefleks - denne gang var det først et Sony Alpha A100, der hurtigt blev afløst af et Sony Alpha A700 - de er helt fine - de har ikke helt det samme udvalg af objektiver og andet tilbehør som f.x. Canon og Nikon, men de har det, der er brug for - og det er jo det vigtigste - teknisk er de rigtigt gode.

Mine kameraer er pt:

Canon G9X Mark II

Glimrende lille "lomme venligt" kamere med rigtig mange funktioner

Info og software til test og info vedr. Canon G9X Mark II:

Canon g9x mark ii Information
Canon PowerShot G9 X Mark II (Dansk software til Windows 64 bit)
Canon PowerShot G9 X Mark II (Dansk software til Windows 64 bit) V2
Youtube How to download billeder
Youtube Canon PowerShot G9X Mark II Tutorial and User Guide
Youtube 6 Simple Camera Hacks To Get You Off AUTO Mode Forever
Youtube Unboxing: Canon G9X Mark II
Youtube Canon g9x mark ii tutorial
Youtube Canon Camera Assist - Powershot G9X II Camera Tutorial

Sony SLT A55

Glimrende digitalt "spejlreflex" - uden spejl - SLT med de sædvanlige ulemper med en anelse mørkt søger billede under meget dårlige lysforhold, men ellers et fremragende kamera fra Sony's A Serie med alt, hvad der er brug for - og en del mere oveni ;-)

Info og software til Sony Alpha A55


Sony A55 Manual
Youtube Sony Alpha A55 digital camera hands-on
Youtube Sony Alpha SLT-A55 VL Digital SLR Camera Review
Youtube Sony Alpha A55 Review
Youtube Sony Alpha A55 digital camera hands-on

Sony DSLR Alpha A700

Glimrende digitalt spejlreflex - DSLR - nogle år på bagen efterhånden, men stadig min favorit og et fremragende kamera fra Sony's A Serie med alt, hvad der er brug for - og en del mere oveni ;-)

Info og software til Sony Alpha A700

Sony DSLR Manual- dansk - Alpha A700
Sony DSLR Manualer Alpha A700
Youtube Sony Alpha DSLR-A700 preview
Youtube Sony Alpha 700 Review Buy used one

Af objektiver til Sony Alpha har jeg nogle stykker af mærket Tamron, der dækker alle de nødvendige behov fra 12 til 500 mm.

Der er ikke altid nogle gallerier på min side - men i perioder har jeg nogle udvalgte billedserier - mest af dyr, fugle og andre naturmotiver, som er mine foretrukne motiver - de vil kunne ses ved at klikke på fotogallerierne på menuen til venstre.