Jan's Hjemmeside

Foto og fotografering


På denne side har jeg nogle planer om at fortælle lidt om min interesse og lyst til fotografering.

Min fotointeresse startede i skoletiden, hvor jeg fik et gammelt kamera - med rullefilm 120 - mærket husker jeg intet om - og de få billeder, som jeg tog med det eksisterer vist ikke mere ?

Senere fik jeg billigt instamatic kamera med kassettefilm type 126 - og der eksisterer enkelte billeder fra slutningen af min skoletid.

Derefter begyndte det at blive lidt mere seriøst med:

Olympus OM1 spejlreflex + objektiver og andet tilbehør
Canon AE1 spejlreflex + objektiver og andet tilbehør
I denne periode tog jeg mest lysbilleder - og de eksisterer ikke mere, men en del er gemt som papirbilleder, som senere er scannet ind og gemt digitalt.

Da spejlreflekskameraet var lidt besværlige at slæbe med rundt, så skiftede jeg det på et tidspunkt ud med et Olympus AZ-210 kamera med indbygget zoom og fuld automatik, så det bare var at hive kameraet frem og fotografere uden at tænke så meget over andet end motivet - dette kamera har taget rigtig mange billeder.

En gang i 2001 forsøgte jeg mig så med et digitalkamera - jeg købte et billigt Kodak DC 3200 - bare for at prøve at fotografere digitalt og lege lidt med muligheder for at kunne behandle billeder direkte fra kameraet på PC'en, og det var en succes, så derefter fik jeg i 2002 et Canon Powershot A40 og i 2003 blev det til et Canon Powershot G3, som har været brugt meget til familie knipserier, men det er 2007 blevet udskiftet med et Sony Cybershot W200, der dog var lidt for småt til mine hænder, så det blev hurtigt udskiftet med et Canon Powershot G9.

I 2004 legede jeg i en periode lidt med et Canon EOS 300D digitalt SLR-kamera, men jeg kom frem til, at det er min interesse nok ikke stor nok til på det tidspunkt, så det blev droppet igen til interessen engang blev større igen.

I 2005-2006 havde jeg i stedet først et Panasonic FZ10, og senere et Fuji Finepix S9500 til hobbybrug.

I 2007 begyndte jeg igen at "lege" lidt med spejlrefleks - denne gang var det først et Sony Alpha A100, der hurtigt blev afløst af et Sony Alpha A700 - de er helt fine - de har ikke helt det samme udvalg af objektiver og andet tilbehør som f.x. Canon og Nikon, men de har det, der er brug for - og det er jo det vigtigste - teknisk er de rigtigt gode.

Jeg har nu "kun" et Sony Alpha A700 spejlrefleks - måske ikke nyeste model, men man siger jo, at det ikke er kameraet, der tager billederne, men personen bag, så jeg er godt tilfreds indtil, der bliver råd til noget nyere ;-)

Mit A700 er pt lidt i udu, så jeg har fundet et A55 SLT hus på Ebay, og det er fint som erstatning "ind til videre"

Af objektiver til Sony Alpha har jeg nogle stykker af mærket Tamron, der dækker alle de nødvendige behov fra 12 til 500 mm.

Der er ikke altid nogle gallerier på min side - men i perioder har jeg nogle udvalgte billedserier - mest af dyr, fugle og andre naturmotiver, som er mine foretrukne motiver - de vil kunne ses ved at klikke på fotogallerierne på menuen til venstre.